Solgar L-glutamina 500 mg
Wolna postać, to szybkie wchłanianie.
Glutamina to jeden z najliczniej występujących aminokwasów w ciele człowieka.
FUNKCJONOWANIE MÓZGU
L-glutamina pokonuje barierę krew-mózg. W mózgu jest przekształcana w dwa ważne związki, biorące udział w jego funkcjonowaniu: kwas gamma-aminomasłowy (GABA, ang. Gamma Amino Butyric Acid), pełniący rolę neuroprzekaźnika inhibitorowego (hamującego), oraz kwas glutaminowy, który jest z kolei neuroprzekaźnikiem pobudzającym1.
WSPARCIE JELIT
Glutamina jest ważnym składnikiem tkanki łącznej układu jelitowego. Jest ważnym źródłem energii dla komórek jelita cienkiego (enterocytów)3.
BUDOWA MIĘŚNI
Glutamina jest najliczniejszym aminokwasem w mięśniach szkieletowych ludzi. Przeciążenie mięśni, na przykład podczas intensywnych ćwiczeń, skutkuje wzrostem zapotrzebowania na tę substancję odżywczą9.
Dla kogo:
• Dla osób, które potrzebują wsparcia pracy mózgu;
• Dla osób, które intensywnie ćwiczą i chcą uzupełnić dietę w glutaminę.
Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia (1 kapsułka) zawiera:
• L-glutamina (w wolnej postaci) – 500 mg
Składniki:
L-glutamina (w wolnej postaci), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja wypełniająca: celuloza, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych, (roślinne) kwasy tłuszczowe.
Sposób użycia
Osoby dorosłe 1 kapsułka dziennie, z wodą lub sokiem, pomiędzy posiłkami lub według wskazań lekarza.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu suchym, ciemnym, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem.
Nie zawiera:
• produkt bezglutenowy
• pszenicy
• cukrów, skrobi
• produktów mlecznych
• drożdży
• soi
• sztucznych substancji przedłużających trwałość
• aromatów, barwników
• substancji słodzących